Prijs 525.00 €
Categorie Bandrecorders
gepubliceerd datum Januari 19, 2019
Bekeken 334
Land Netherlands


Bandrecorder revox B77LS mk2 half (2) spoor.
Gereviseerd.
De ideale recorder voor mensen die uitsluitend op 9,5 cm/sec. opnemen.
De B77 is gemaakt in verschillende versies, dit is een B77 die wat langzamer draait dan de reguliere. De hoogste snelheid op deze machine is 9,5 cm/sec (3 3/4 inch/sec.) en is gelijk aan de laagste stand van een normale standaard revox. Dit is ook de snelheid die het meest gebruikt wordt. De meeste recorders hebben 9,5 en 19 cm/sec als snelheid maar veel mensen gebruiken die hoogste snelheid nooit omdat die veel band verbruikt en de kwaliteit op 9,5 best nog goed is. Deze recorder heeft deze veel gebruikte snelheid en ook nog eens een nog lagere snelheid (hetzelfde als een cassettebandje) die kwalitatief best nog goed is. De speelduur is dan voor een 1100 meterband maar liefst 6 uur.
In deze Revox zitten speciale low speed koppen en daardoor is de kwaliteit beter dan met normale koppen. Bij normale koppen is de hoogste frequentie die nog goed weergegeven wordt ca. 16.000 Hz. Met de low speed koppen wordt moeiteloos de 18.000 Hz gehaald. Bij de langzaamste snelheid wordt de 12.000 Hz ruim gehaald en ook op die snelheid is de kwaliteid zeer goed, het is half spoor en dat draagt ook bij aan de kwaliteit. Dit is een mk2 en die heeft een varispeed knopje zodat de snelheid ook nogeens 10% sneller of langzamer gemaakt kan worden, hij kan dus nog langzamer of sneller opnemen en afspelen. Ook kan de machine door aanpassing van onderdelen nogeens de helft langzamer draaien wat eigenlijk de originele snelheid van deze  recorder is.
Deze revox is geheel gereviseerd en heeft nieuwe onderdelen gekregen (ca 80), een verbeterde bandloop die uw banden minder laten slijten, eurostekker, ledjes i.p.v. de moeilijk verwisselbare lampjes en hij is natuurlijk opnieuw afgeregeld.
Deze recorder klinkt ook als een klok. Deze b77 heeft een kast die opnieuw in de revoxverf is gezet (nagemaakt) en heeft een haakse eurostekker. Wel is het linker bovenhoekje wat minder mooi maar dat is dan ook het enige wat aan te merken is op deze b77 (zie foto) heeft u intresse in deze bijzondere recorder? U kunt hem bij mij thuis beluisteren en er mee spelen. Ik geef er een uitgebreide uitleg bij evenals een handleiding.
525 Euro

Dit is de laatste keer dat ik deze bijzondere B77 ga aanbieden. Mocht niemand interesse hebben dan gaat deze machine op aan de onderdelen.

Ook te koop een B77mk2 half (2) spoor 9,5 - 19 cm/sec ook gereviseerd, prima machine, mooie kast geheel afgeregeld. Klinkt als een klok.
525 Euro. Zie ook mijn andere advertentie.

Revox maakte de beste bandrecorders ooit. De zwitserse ingenieurs van revox/ studer zagen kans om de beste recorders voor hun gebruikers te maken. Geen grote printplaat waar alles opzit maar voor iedere functie een eigen printje. Dat geeft overzicht en foutzoeken is daardoor een fluitje van een cent geworden. Vele innovaties hadden ze ingebracht, zoals de gelagerde bandgeleiding, automatische afslag d.m.v. Licht. 3 Motoren techniek. Rotsvaste snelheidssturing. Minimale mechanische werking, maximale elektronische werking voor een éénvoudige bediening en storingsvrije werking. De best klinkende koppen. Bijdruk techniek waardoor de pauzeknop onnodig is. Etc.
De concurentie waren ze altijd meerdere stappen voor.

Is uw revox toe aan een revisie? Voor slechts 175 euro knap ik een A77 of een B77 op. Vele onderdelen worden vervangen, alle onderdelen worden nagemeten en als ze afwijken dan worden er nieuwe geplaatst. Dat varieert tussen de 60 en 100 stuks. De bandgeleiding wordt verbeterd met een extra lager en de machine wordt afgeregeld. Het verschil tussen voor en naband is dan niet tot nauwelijks te horen. De uitgehaalde onderdelen geef ik mee.
Extra werkzaamheden.
Ook kan ik de kast behandelen, meerkosten 50 euro. Een b77 kast heeft origineel nextal verf meegekregen. Dat is een verfsoort dat aanvoelt als een zachte huid. Helaas begint die zachte huid na jaren te plakken en verkleurt het in een poepkleur. Ik heb deze verf laten namaken die er hetzelfde uitziet als de originele verf door de coating en heeft ook de originele kleur.
Ziet u op tegen het verwisselen van de kapotte lampjes (wat een heidense klus is bij revox) dan kan ik de lampjes vervangen door warmwhite ledjes. Wilt u een speciaal kleurtje dat is voor mij geen moeite meer. 25 Euro.
Een eurostekker aanbrengen met haakse eurostekker, 25 euro.
VU meter reparatie een vu meter is een gevoelig instrument. De kans is groot dat deze het niet meer (goed) doet en gerepareerd moet worden. Voor 25 euro zie ik kans om deze weer werkend te krijgen. Het is monnikenwerk maar uiteindelijk slaat de meter weer goed uit.

Pas op! Hier op marktplaats worden de laatste tijd veel revoxen aangeboden waarvan beweerd wordt dat ze nog perfect zijn. Dit is onzin want een revox was perfect maar door de veroudering van de onderdelen is daar niet veel meer van over. De prijzen die men er voor durft te vragen zijn veel te hoog voor die wrakken. Een ongereviseerde a77 is niet meer waard dan 40 tot 50 euro en een ongereviseerde b77 is niet meer waard dan 125 euro. Pas dus op en betaal niet te veel.

Reviseren is wel wat meer dan alleen wat schoonmaken, koppen demagnetiseren en 4 condensatoortjes vervangen. Nee! Bij een revisie wordt naar ieder onderdeel gekeken en gewikt en gewogen of deze vervangen moet worden. U vindt hier op mp genoeg revoxen waar niets aangebeurd is. De verkopers beweren wel dat ze het goed doen, maar is dat ook zo? Ik weet hoeveel werk het is om oude revoxen weer een nieuw leven te geven, het is ruim een week werk. Ik schat dat ik wel 60 uur bezig ben met een Revox. Vaak koopt iemand een goedkope revox dat een wrak blijkt te zijn. Uiteindelijk komt die revox toch bij de revisie terecht. Ook andere revox recorders kan ik reviseren maar een a700 of een pr99 is meer werk en dat kan ik niet voor 175 euro doen. Ik doe alleen revoxen, dat is mijn specialiteit. Ik wil dingen graag goed doen en dat gaat niet als ik meerdere merken zou doen.

Regelmatig heb ik een revox te koop. Heeft u een oude revox die u een 2de leven wilt geven. Ik koop ze ook in.


Type:BandrecorderNaam: marotick


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • Bandrecorder
   Bandrecorder
   Bandrecorders - Amsterdam - 50.00 €

   Philips bandrecorderType EL3517Met gebruiksaanwijzing

  • Recorderspoelen 26,5
   Recorderspoelen 26,5
   Bandrecorders - Amsterdam - Gratis

   Spoelen met en zonder tape diameter 26,5 cm.

  • Bandrecorder
   Bandrecorder
   Bandrecorders - Amsterdam - 55.00 €

   Philips bandrecorderType EL3517Met gebruiksaanwijzing


   
  verkoper:


  marotick

  Lokatie: Noord-Holland, Amsterdam, Netherlands


  Generated in 0.1375789642334 ms